Helsinki ilman natseja – nyt ja aina!

Kutsumme kaikki jälleen itsenäisyyspäivänä 6.12.2021 Helsinkiin osoittamaan, että äärioikeistolle ei ole kaduilla sijaa – ikinä!

Kokoonnumme itsenäisyyspäivänä Narinkkatorilla kello 17:00 alkaen, ja kulkue lähtee liikkeelle Töölöä kohti noin klo 17:15. Kuljemme Narinkkatorilta Arkadiankadun kautta Runeberginkadulle ja lopulta Taivallahden puistoon. Mielenosoituksen arvioitu kesto on noin kolme tuntia, mutta poliisin ohjeista tai päivän muista tapahtumista riippuen meidänkin mielenosoituksemme saattaa hiukan venyä. Suosittelemme siis pukeutumaan lämpimästi, ettei kylmä joulukuu pääse yllättämään!

Bussikuljetus Turusta: Facebookissa, artikkeli

Bussikuljetus Tampereelta: Facebookissa, artikkeli

Ympäristöblokki: Facebookissa, artikkeli

Helsinki ilman natseja on jo vuosien ajan kerännyt tuhansia mielenosoittajia kaduille vaatimaan rasismista ja fasismista vapaata yhteiskuntaa ja ollut mukana rakentamassa antifasistista liikettä. Järjestelmällinen natsien tapahtumien vastustaminen niin täällä kuin muuallakin Suomessa onkin johtanut äärioikeiston toiminnan marginalisoitumiseen. Äärioikeistolaiset tapahtumat ovat pienentyneet vuosi vuodelta, koska ne ovat kohdanneet yhä enemmän vastarintaa.

Myös koronapandemia on kiihdyttänyt entisestään äärioikeiston luisua alamäkeen. Viime aikoina äärioikeisto on keskittynyt lähinnä koronadenialismiin ja salaliittoteorioiden levittämiseen. Sekä 612-soihtumarssin että korkeimman oikeuden päätöksellä lakkautetun natsijärjestö Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Suomi Herää -mielenosoituksen peruunnuttua kokoontumisrajoitusten takia vuosi 2020 oli ensimmäinen itsenäisyyspäivä vuosiin, jolloin Helsingissä ei järjestetty ainuttakaan äärioikeiston tapahtumaa.

Meidän työmme ei kuitenkaan ole vielä tehty, emmekä voi tuudittautua siihen, että äärioikeisto pysyisi jatkossakin poissa kaduilta. Meidän on jatkettava, sillä 612-soihtukulkue kokee edelleen turvalliseksi marssia kaduillamme. Kulkueen pyrkimyksenä on luoda yhteinen äärioikeistolainen rintama kielletyn PVL:n uusnatseista aina eduskunnassa istuviin perussuomalaisiin.

Niin ikään poliisin toiminta herättää epäluottamusta, emmekä voi jättää oikeuksiemme puolustamista valtion väkivaltakoneiston varaan. Samalla kun ilmastokriisiä vastustavia Elokapinan mielenosoittajia kannetaan putkaan, vierailee poliisikomisario lakkautetun PVL:n tukijäsenen ohjelmassa. Myöskään hallitus ei ole tehnyt tarpeeksi riittävien ilmastotoimien tai inhimillisemmän turvapaikkapolitiikan toteuttamiseksi.

Oikeuslaitoksen päätökset eivät lopeta natsien toimintaa, eikä poliisin turvaama kapitalistinen yhteiskuntajärjestys tule myöskään estämään globaalia ympäristötuhoa tai äärioikeiston nousua. Siihen tarvitaan aktiivista toimintaa ympäristön puolesta kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla sekä vahvaa ja järjestäytynyttä antifasistista liikettä.

Ota siis liput ja banderollit sekä ystävät, sukulaiset ja työkaverit mukaan ja tulkaa kanssamme näyttämään, että äärioikeistolle ei ole tilaa Helsingin kaduilla tänäkään vuonna!

Pyydämme osallistujia käyttämään kasvomaskeja ja huolehtimaan käsihygieniasta mahdollisuuksien mukaan. Tulethan paikalle vain terveenä ja oireettomana.

Mielenosoitukseen ei haluta puoluetunnuksia, valtioiden lippuja tai muita autoritarismia edustavia tunnuksia.

Tapahtuman tarkempi aika, paikka ja reitti ilmoitetaan hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

Tapahtuman järjestää Helsinki ilman natseja -koalitio, jonka muodostavat A-ryhmä, Varisverkosto, Helsingin vasemmistonuoret, Pinkkimusta Helsinki ja Emilia-ryhmä.