Kutsu Helsinki ilman natseja -mielenosoitukseen 2020

Helsinki ilman natseja – nyt ja aina!

Kutsumme kaikki itsenäisyyspäivänä 6.12.2020 Helsinkiin rakentamaan maailmaa, jossa ei ole tilaa äärioikeistolle.

Pandemiasta huolimatta kamppailut vapaamman ja yhdenvertaisemman yhteiskunnan sekä elinkelpoisen planeetan puolesta ovat jatkuneet ympäri maailmaa aina Hong Kongista Valko-Venäjälle. Mekään emme saa antaa poikkeusolojen passivoida, vaan aiomme tänäkin vuonna täyttää Helsingin kadut itsenäisyyspäivänä ja viedä tilan natsien Suomi Herää -marssilta.

Korkeimman oikeuden päätöksellä lopullisesti tänä syksynä kielletty Pohjoismainen vastarintaliike (PVL) on yrittänyt jatkaa toimintaansa uusien peitejärjestöjen nimissä, mutta epäonnistunut niiden toiminnan aloittamisessa. Aiemmin 612-marssi on ollut yritys luoda äärioikeiston yhteisrintamaa aina natseista eduskunnassa istuviin perussuomalaisiin ja elvyttää PVL:n katutoimintaa. Tänä vuonna 612-marssin peruunnuttua PVL on yhteistyössä muun ulkoparlamentaarisen äärioikeiston kanssa luonut uuden mielenosoitusbrändin nimeltään Suomi Herää, jolla PVL pyrkii kiertämään kieltoaan.

Äärioikeiston avoimen rasismin lisäksi rakenteellinen rasismi rehottaa erityisesti poliisissa. Yhdysvalloissa jo pitkään toiminut Black Lives Matter -liike mobilisoi kesän aikana kymmeniä miljoonia ihmisiä kaduille vaatimaan loppua rasistiselle poliisiväkivallalle. Suomessa puolestaan poliisi salli kielletyn PVL:n mielenosoituksen Tampereella vain päivä sen jälkeen, kun se kaasutti mielivaltaisesti Helsingissä Elokapinan rauhanomaisia ilmastomielenosoittajia.

Oikeuslaitoksen päätökset eivät lopeta natsien toimintaa, eikä poliisin turvaama kapitalistinen yhteiskuntajärjestys tule myöskään estämään globaalia ympäristötuhoa tai äärioikeiston nousua. Siihen tarvitaan aktiivista toimintaa ympäristön puolesta kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla sekä vahvaa ja järjestäytynyttä antifasistista liikettä.

Ota liput ja banderollit sekä ystävät, sukulaiset ja työkaverit mukaan ja tulkaa kanssamme osoittamaan, että oikeudenmukaisempaa maailmaa tavoittelevien ihmisten voima on fasisteja vahvempi myös Suomessa!

Pidetään toisistamme huolta joulukuun pimeässä illassa. Suosittelemme mielenosoitukseen saapumista ja sieltä poistumista kaverin kanssa tai porukoissa.

Pyydämme osallistujia käyttämään kasvomaskeja ja huolehtimaan turvaväleistä ja käsihygieniasta mahdollisuuksien mukaan. Ethän tule paikalle jos sinulla ilmenee COVID-19-tautiin viittaavia oireita.

Mielenosoitukseen ei haluta puoluetunnuksia, valtioiden lippuja tai muita autoritarismia edustavia tunnuksia.

Tapahtuman tarkempi aika, paikka ja reitti ilmoitetaan mahdollisimman pian.Tapahtuman järjestää Helsinki ilman natseja -koalitio, jonka muodostaa A-ryhmä, Varisverkosto, Helsingin vasemmistonuoret, Kurdistan-solidaarisuusverkosto ja Maan ystävät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *